Usmerniki z izjemno dolgo življenjsko dobo


Usmerniki so precej raznolika skupina električnih naprav, ki pa jih druži osnovna skupna lastnost. Najbolj splošna definicija tega, kaj je usmernik, bi bila, da gre za napravo, ki pretvarja izmenični tok v enosmernega. Usmerniki so tako nujno potrebni za delovanje številnih naprav, vendar pa ni vsak usmernik napetosti primeren za vsako napravo. Če na primer kupujete nastavljivi usmernik, morate natančno poznati njegovo delovanje in vedeti, kje in zakaj ga boste uporabili. Odsvetujemo vam eksperimentiranje z uporabo usmernikov, ki so le pogojno ustrezni, saj lahko pride pri tovrstnem početju zelo hitro do okvar.


Usmernik mora biti izbran premišljeno


V večini primerov so zagotovo najboljša izbira stabilizirani usmerniki. Cena bo tako v povprečju sicer nekoliko višja, kot če bi se odločili za nestabiliziran usmernik, vendar pa je prihranek zanemarljiv v primerjavi s tveganjem za okvare oziroma pregrevanje naprav. Če ste v dvomih glede tega, kaj izbrati, je večinoma skoraj zagotovo prava izbira laboratorijski usmernik. Podobno premišljenost zahteva tudi odločitev glede tega, kdaj so primernejši diodni in kdaj tiristorski usmerniki. Slednji delujejo tako, da se začne prevajanje električnega toka, ko ta priteče na elektrodo za regulacijo, in sicer v smeri od anode proti katodi. Tiristorski usmerniki so, kot nakazuje že ime, izdelani iz tiristora, ki ga sestavljajo štiri plasti iz silicija. Poleg tiristorskih in diodnih usmernikov vam je na voljo še nekaj drugih možnosti, ki vam jih bomo z veseljem podrobneje predstavili ter poskrbeli, da izberete varen in kakovosten usmernik, kompatibilen z napravo, za katero ga potrebujete.

usmernikstabilizirani usmerniki


Profesionalno izdelani usmerniki

 

Glavni razlog, zaradi katerega se marsikdo odloči za usmernik sumljive kakovosti, je običajno želja po prihranku. Usmerniki, ki so sumljivo poceni, pa vam lahko na dolgi rok povzročijo kar nekaj škode in s tem tudi stroškov, zato je prihranek zgolj navidezen. V podjetju Elektronik Invent imamo poglobljeno znanje o tem, kakšni morajo biti kvalitetni usmerniki. To znanje vtkemo v izdelavo vsakega posameznega izdelka, zato vam lahko ponudimo neomejeno garancijo na kakovost izdelave. Vrhunska kvaliteta je namreč stalnica, s katero se ponašajo vsi naši usmerniki, cena pa je kljub temu zelo dostopna. Za vas med drugim izdelamo tudi nastavljivi usmernik, če je to potrebno. Naši izdelki so primerni za uporabo pri najrazličnejših tipih naprav in v različnih (delovnih) okoljih. Na voljo smo vam za vse dodatne informacije, saj želimo, da ste čim bolje informirani o možnostih, ki jih imate. Pokličite nas in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.