Stabilizirani usmernik – usmerniška dioda in drugi tipi naprav  


Stabilizirani usmernik je uporaben v najrazličnejših situacijah. Zelo pogosto se stabilizirani usmerniki uporabljajo v laboratorijih, v industriji, šolah ipd. Preden lahko izberete ustrezen stabilizirani usmernik, morate zelo dobro vedeti, kaj je usmernik oziroma za kaj se uporablja. Če ne veste, kakšen usmernik napetosti bi bil najprimernejši za vas, vam v podjetju Elektronik Invent z veseljem priskočimo na pomoč s strokovnim nasvetom. Za vas lahko denimo izdelamo stabiliziran usmernik 1-30v 0-3a, na voljo pa so vam tudi drugi stabilizirani usmerniki (0-42v, 10A, 12A, 15A ali po želji).

stabilizirani usmerniklaboratorisjki stabilizirani usmernik


Primerna elektronika poskrbi za uporabnost usmernika


V usmerniških vezjih se pogosto uporablja usmerniška dioda,ki prevaja le v prevodni smeri.  Naloga, ki jo imajo usmerniki, je pretvorba izmeničnega električnega toka, običajno označenega kar s kratico AC, v enosmerni električni tok oziroma DC. Usmerniška dioda, pogosto je to  močnostna dioda, deluje kot polprevodniški element, ki učinkovito opravi nalogo oziroma pretvori tok v enosmernega. Mnoge diode so primerne le za uporabo pri nizkih napetostih, zato moramo biti pri izbiri previdni. Če želimo, da usmerniška dioda pretvarja tudi visoke napetosti, moramo načeloma uporabiti več diod, ki jih povežemo v serijo. Poleg diodnih poznamo tudi stikalne, tiristorske, linearne in transduktorske usmernike. Odločitev za najustreznejšo komponento je odvisna od tega, čemu je usmernik namenjen. Pomagali vam bomo, da izberete najoptimalnejšo možnost, in nato poskrbeli za kvalitetno izdelavo.


Izdelamo pravi stabilizirani usmernik za vas


Stabilizirani usmernik omogoča regulacijo napetosti, kar prepreči okvare naprav. Zelo pogost je denimo stabiliziran usmernik 1-30v 0-3a, možni pa so tudi stabilizirani usmerniki 0-42v, 10A, 12A, 15A ali po želji. Vsako vašo zahtevo bomo skrbno preučili in vam po potrebi predstavili alternativne možnosti ter vam tako pomagali, da najdete najboljšo možno rešitev. Velik del naše dejavnosti predstavlja izdelava usmernikov in drugih elektronskih naprav po meri, poleg tega pa vam so vam na voljo tudi izdelki iz naše redne ponudbe. V njej med drugim najdete tudi izjemno kvaliteten laboratorijski stabiliziran usmernik, katerega napetost ostaja stabilna tudi v skrajnih primerih (na primer sunkovito vklapljanje različnih potrošnikov). Omenjeni stabilizirani usmernik je skladen z varnostnim standardom EN 60 950, pohvali pa se lahko tudi z izjemno dolgo življenjsko dobo. Če v naši redni ponudbi ne najdete ničesar, kat bi vam ustrezalo, pa ste seveda vljudno vabljeni, da nam sporočite svoje želje. Za vas bomo izdelali varen in kakovosten stabiliziran usmernik oziroma napravo, ki jo potrebujete.