Kaj je to usmernik – najdemo ga v napravah, ki potrebujejo enosmerni tok


Verjetno je veliko izmed vas takih, ki se ob besedi usmernik vprašate – Kaj je to usmernik? Pravi naslov za vprašanje je Elektronik Invent, podjetje, ki se že od leta 1985 ukvarja z razvojem usmernikov in drugih kvalitetnih elektronskih naprav. Našim partnerjem ponujamo inovativne izdelke, proizvode know-how, različne vrste usmernikov (stabilizirani usmernik, tiristorski usmernik, polvalni usmernik itd), pretvornike za fluorescečno razsvetljavo vagonov in avtobusov, polnilce akumulacijskih baterij in rekuperatorjev.  Smo fleksibilni, spoštujemo dogovore, obenem pa smo vključeni v razvojne procese gospodarstva, zato so naši izdelki kvalitetni in nepokvarljivi.

stabilizirani usmerniklaboratorijski usmerniki


Kaj je to usmernik in katere vrste usmernikov poznamo?


Najprej je potrebno razčistiti kaj je to usmernik? Usmernik je nekakšna elektronska naprava, ki je potrebna, da se izmenični električni tok pretvori v enosmerni električni tok. Pomemben del pri usmernikih je usmerniška dioda, ki je elektronski element z dvema priključkoma (anoda in katoda). Usmerniška dioda v prevodni smeri prevaja, v zaporni smeri pa ne. Usmernik najdemo  v vseh napravah, ki delujejo na enosmerni tok, kot so komponente v računalniku, varilni aparati za pretvarjanje izmeničnega toka v omrežnega, naprave za polnjenje baterij in druge podobne. Sedaj, ko vemo kaj je to usmernik, je pomembno, katerega izbrati. Poznamo več različnih vrst usmernikov (tiristorski usmernik, polvalni in polnovalni usmernik, stabilizirani usmernik)


Stabilizirani usmernik LPS 40-10 – moč, kvaliteta in prihranek


Stabilizirani usmernik je univerzalni, impulzivni napajalni evropski usmernik, s katerim vam bo delo v užitek, ne glede na to, ali ga boste uporabljali v laboratoriju, šolah, obratih ali kje drugje za eksperimentiranje, trajno napajanje ali elektrokemijo. Stabiliziran usmernik daje enosmerno napetost od 0 do 40V, obenem pa je, kot že ime pove, napetost popolnoma stabilna. Omogoča varno napajanje tudi zelo občutljivih naprav, obenem pa je stabiliziran usmernik LPS 100-odstotno odporen proti preobremenitvi ali kratkemu stiku.  LPS usmernik je projektiran in testiran v našem razvoju in ponuja izjemno kakovost po ugodni ceni. Zanesljivost, dolga življenjska doba in stabilna enosmerna napetost so prepričale tudi najbolj zahtevne stranke.


Sedaj ko veste, kaj je to usmernik, katere vrste poznamo in ste dobili vpogled v stabilizirani usmernik LPS vam preostane samo še, da si naročite svoj usmernik. V kolikor imate še kakšna dodatna vprašanja, obiščite našo spletno stran ali pa se oglasite na Kotnikovi ulici 5 v Ljubljani, kjer vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in upoštevali vse vaše želje. Z veseljem vam bomo še enkrat razložili kaj je to usmernik in vam pokazali kako izgleda.